wandel info

Wandel info

 

Vervoer

Om de Algarve goed te ontdekken heb je eigenlijk een auto nodig. Veel wandelingen zijn rondwandelingen, dus dan is een auto handig.

Zonder auto kan ook. Het is wel afhankelijk in welke locatie u verblijft. Veel accomodaties liggen niet dicht bij een openbaar vervoer mogelijkheid.

Tussen Lagos en Vila Real Santo Antonio rijdt een trein en tussen de diverse steden rijden bussen. De bussen rijden echter niet vaak.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om je met een taxi je laten ophalen.

Informatie over bussen en trein staat op de pagina "links".

 

 

Wandelgidsen

 

Er zijn diverse wandelgidsen over de Algarve. De meest gebruikte laten we hier zien. Door op de tekst te klikken krijgt u een kleine inhoud te zien van de gids. Bij de reisboekhandel kunt u de gidsen kopen. Casa dos Caminhantes heeft ze ook voor u beschikbaar.

 

 

 

 

 

Wandelkaarten

De beste wandelkaarten zijn: Carta Militar de Portugal van het Institutio geografico de Exercito. De blauwe serie (de beste voor het wandelen) heeft een schaal van 1:25000, de groene 1: op 50000. Op deze manier is heel Portugal in kaart gebracht op 610 topografische kaarten.

Het is niet noodzakelijk deze kaarten aan te schaffen. De meeste wandelingen geven info met kaarten of GPS coördinaten.

 

 

De kaarten, als u ze wel wilt hebben, zijn te verkrijgen bij de gespecialiseerde Nederlandse en Belgische reisboekhandels (zie pagina "links") of per internet te bestellen bij het institutio geografica.

 

 

Accomodaties

 

In de Algarve kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden om te verblijven. U kunt bijvoorbeeld via een reisorganisatie of via internet een hotel boeken, u kunt een huis huren of kamperen met tent of camper. Maar de manier om de Algarve het best te ontdekken is toch via een verblijf bij een Bed & Breakfast. U bent dan verzekerd van kleinschaligheid, persoonlijke benadering, maar vooral van bijzondere plekjes. Van daaruit kunt u de Algarve wandelend of per auto verkennen. Soms kan het ook fietsend of per mountainbike. Een voorbeeld van zo'n bijzondere plek is B&B Casa dos Caminhantes, gelegen in de oostelijke Algarve tussen Tavira en Faro. Linksonder ziet u een foto van de Casa. Als u erop klikt komt u op de website van Casa dos Caminhantes.

 

Er zijn natuurlijk nog tal van prachtige bed & breakfasts in de Algarve. Hieronder treft u een aantal sites aan waarop de meeste B&B 's staan vermeld. U kunt van hieruit doorklikken om op de betreffende sites te komen.